У Японії міністр пішов у декрет

 Корреспондент

Японський міністр охорони навколишнього середовища взяв декрет і став першим топ-чиновником у країні, який це зробив.

Міністр охорони навколишнього середовища Японії Шинджіро Коїзумі взяв відпустку по догляду за дитиною. Таким чином, Коїзумі став першим міністром в країні, хто цим скористався, пише AJ.

Топ-чиновник повідомив, що у нього народився син. Коїзумі додав, що вирішив піти в декрет і доглядати за новонародженим в разі, якщо його рішення не вплине на його обов'язки в уряді.

"Це перший такий випадок. І коли ви робите щось безпрецедентне, це завжди критикують", - наголосив державний діяч. Він висловив надію, що це стане для японських чоловіків прикладом.

Додамо, що в декрет йшли два японських губернатори, проте Коїзумі став першим міністром, який це зробив.

В Японії багато працюючих чоловіки побоюються, що відпустка із батьківства зашкодить їхній кар'єрі. А ті, хто збирався брати декрет, зіштовхувалися з попередженнями своїх начальників або колег.

Були навіть безпрецедентні випадки, коли кілька чоловіків подали в суд на своїх роботодавців, стверджуючи, що після отримання відпустки по догляду за дитиною вони зазнавали так званого "пата-хару" - утиску, викликаному їхнім батьківством.

В Японії передбачена оплачувана відпустка по догляду за дитиною, яку можуть брати і жінки, і чоловіки. Декрет триває до 12 місяців.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення