У єгипетській Олександрії загинули вісім чоловік через проливні дощі

 ТАСС

Єгипетська Олександрія опинилася в неділю у владі стихії - проливні дощі з градом, шторм на морі і ураганні вітри призвели до загибелі людей, порушень роботи інфраструктури та серйозних збоїв у функціонуванні енергосистем. Жертвами негоди стали вісім осіб.

Водою затопило набережну Олександрії, розташованої на узбережжі Середземного моря, в результаті чого виявилося повністю блокований автомобільний рух. Виявилися підтопленими багато житлові будівлі та державні установи - у ряді районів рівень води піднімався до капотів автомобілів, внаслідок чого північна столиця перетворилася в одну суцільну пробку. У деяких частинах міста через крижаний дощ було перервано електропостачання. Як зазначило видання "Аш-Шурук", незважаючи на заяву місцевої влади про готовність до зимового сезону, який на півночі країни характеризується рясними опадами, зливові стоки здебільшого виявилися забиті сміттям. Це і призвело до різкого підняття рівня води і стало основною причиною загибелі людей. За дорученням президента в Олександрію вже попрямував прем'єр-міністр Єгипту Шериф Ісмаїл.

Крім того, за інформацією місцевих ЗМІ, через негоду в неділю довелося перенести на 9 листопада намічене засідання суду у справі про шпигунство головного обвинуваченого - колишнього президента Мухаммеда Мурсі, який утримується у в'язниці під Олександрією, не змогли доставити в єгипетську столицю на слухання, після довгого періоду спекотної погоди в Єгипет, нарешті, прийшов похолодання - стовпчики термометрів опустилися з 30-32 до 26-28 градусів повсюдно, в тому числі і Каїрі, пройшли дощі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення