У Єревані масові акції протестів: почалися сутички активістів з поліцією

 Канал 24

Учасники акції, які виступають проти можливого призначення на посаду прем'єр-міністра Вірменії екс-президента Сержа Саргсяна увірвалися в будівлю університету. Лідер протестного руху заявив, що кінцева мета акції протесту – дійти до будівлі парламенту.

У зв'язку з цим, поліція випустила заяву, в якій вказала на те, що подібні дії порушують закону Вірменії "Про свободу зібрань".

Частина цих дій, крім того, що завдасть істотний збиток свободі пересування громадян, природної роботи організацій, в окремих випадках може бути реальною загрозою життю і здоров'ю громадян. Закликаємо організаторів зборів і деяких його учасників утриматися від дій, які порушують правопорядок, не ставити під загрозу права і свободи співгромадян, законні інтереси організацій,

– говориться в тексті заяви.

Лідер протестного руху, керівник парламентської фракції "Єлк" Нікол Пашинян заявив, що його прихильники мають намір заблокувати мости, вулиці і станції метро. Наразі перекрито ряд автошляхів, які пов'язують спальні райони міста з центром. На дорогах залишені машини без водіїв з включеними аварійними сигналами. Люди лягають на асфальт, не пропускаючи автомашини, в тому числі громадський транспорт.

Рух центром міста майже припинено. У той же час учасники протесту намагалися заблокувати рух метрополітену і влаштували акцію на станціях "Єритасардакан" і "Площа Республіки". Молоді люди лягали на землю між вагонами і платформами, щоб блокувати рух поїздів.

Поліцейським вдалося умовити прихильників депутата Нікола Пашиняна дозволити вагонам продовжити рух. За словами представника метрополітену, вони продовжують працювати, але без графіка. Часткову роботу метро вдається забезпечити з допомогою поліцейських

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення