У Єревані озброєні люди захопили поліцію та взяли в заручники поліцейських

 Interfax

Озброєні люди, що захопили відділення поліції в Єревані утримують в заручниках вісім поліцейських, серед яких заступник начальника поліції Вірменії Вардан Єгіазарян. Про це повідомив журналістам депутат парламенту Вірменії Нікол Пашинян, передає «Інтерфакс».

Пашинян, який брав участь у переговорах з загарбниками, також підтвердив, що вони вимагають відставки керівництва республіки та звільнення свого соратника Жирайра Сефиляна».

Представник групи, що захопила будівлю поліції заявив, що в ході захоплення відділення був убитий поліцейський. Про одного загиблого і декількох поранених з обох боків раніше повідомляли вірменські ЗМІ, особистості постраждалих не уточнювалися.

Як передає вірменське Радіо "Свобода", всього усередині відділення поліції, за оцінкою Пашиняна, перебувають 25 осіб.

Як пізніше повідомив «Інтерфакс» з посиланням на Службу національної безпеки (РНБ) Вірменії, двох заручників звільнив спецназ. У СНБ підтвердили загибель одного поліцейського, ще два співробітника поліції поранено. Деталей вбивства поліцейського в РНБ не привели.

Мешканців розташованих поруч з відділенням будинків евакуювали, повідомляє телеканал «Еркир медіа». До поліцейської будівлі прибула важка бронетехніка, уточнює телеканал. Раніше повідомлялося, що поліція перекрила всі дороги до району Еребуні.

Про захоплення відділення поліції в Єревані стало відомо вранці 17 липня. Озброєні люди вимагають звільнити опозиціонера Жирайра Сефиляна, якого заарештували за звинуваченням у незаконному зберіганні зброї. За версією слідства, Сефилян готував збройні нападени, щоб «захопити будівлі, споруди, засоби зв'язку і комунікації, в тому числі телевежу в Єревані».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення