У Європі схвалили презервативи із зображенням Путіна (фото)

Виробник презервативів, грузинська компанія Aiisa, виграла справу в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ). Тепер вони можуть продовжувати виробляти презервативи із зображенням президента Росії Володимира Путіна.

Про це пише "Ехо Кавказу".

У 2018 році грузинський суд оштрафував компанію на 500 ларі (160 доларів) за оформлення деяких упаковок презервативів і виніс рішення про припинення їх виробництва. її засновниця, Ананія Гачечиладзе, подала позов до суду.

Міський та апеляційний суди, постановили, що написи і зображення на продукції компанії сексуального характеру, пов'язані з історичними персонами Грузії або релігійною тематикою, порушували моральні підвалини. При цьому серед зображень на упаковках презервативів було і обличчя Путіна.

Однак, згідно з рішенням ЄСПЛ, щодо Aiisa мало місце порушення статті 10 Конвенції з прав людини. У неї записано, що "у кожного є свобода вираження думки. Це право має на увазі свободу людини мати власні погляди, отримувати і поширювати інформацію або ідеї без втручання влади і незалежно від державних кордонів".

Таким чином, рішення національних судів, обмежили свободу слова позивача, не були ані релевантними, ані достатніми для виправдання втручання в статтю 10.

На упаковці презервативів із зображенням Путіна англійською мовою написано: "Кожен ч**н має бути захищений".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення