У Каліфорнії через пожежі евакуйовано тисячі людей

 Укрінформ

Близько двох тисяч людей евакуйовані в окрузі Санта-Барбара в штаті Каліфорнія, США, через загрозу масштабних лісових пожеж, які вже знищили десятки будівель і спричинили щонайменше одну жертву.

Про це повідомив у суботу американське інформагентство Reuters.

"Влада округу Санта-Барбара оголосила в суботу надзвичайну ситуацію на місцевому рівні в той час, як лісові пожежі, які стрімко поширюються вітрами, а також спека близько 40 градусів (за Цельсієм – ред.) знищили двадцять житлових будинків та інших будівель та примусили до евакуації тисячі людей", - зазначається в повідомленні.

Одна з останніх пожеж спалахнула в п'ятницю поблизу району Голета. Вона змусила близько 2 тис. жителів лишити свої домівки. Крім того, кілька тисяч людей залишились без електропостачання, що й викликало потребу в запровадженні надзвичайного стану.

У п'ятницю поруч з однією зі знищених вогнем будівель рятувальники виявили обгоріле тіло невідомої людини. Зараз особистість жертви встановлюється.

На приборкання стихії залучено близько 350 пожежних.

Загалом, останніми днями через спекотну погоду на Заході Сполучених Штатів виникли десятки лісових пожеж. За офіційною статистикою, з початку року стихія знищила понад 1,17 млн гектарів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення