У Канаді студенти вимагають звільнення викладача, який назвав Голодомор "брехнею"

 Zik.ua

Студенти Альбертського університету в Канаді вимагають звільнити викладача Дугала Макдональда, який назвав здійснений радянською владою Голодомор 1930-х років в Україні брехнею та міфом.

Згідно з повідомленням, у своєму пості у Facebook за 19 листопада Дугал Макдональд, сесійний інструктор одного із факультетів університету, назвав Голодомор "брехнею, увічненою фальшивими фотографіями та новинами, які розповсюджували колишні нацистські співробітники".

Українське студентське товариство університету вважає, що такий крок розпалює ненависть та демонструє, що Макдональду не можна викладати. Інші організації, такі як Конгрес Українців Канади та Єврейська федерація Едмонтона, також закликають до "негайного засудження та звільнення Макдональда".

Натомість Макдональд говорить, що протягом багатьох років досліджував Голодомор і має право на свободу слова.

"Підтримка Трюдо антикомуністичного, пронацистського міфу про Голодомор не випадкова. Пропаганда уряду Трюдо міфу про Голодомор - це більше його корисливий план спроб переписати історію, при цьому помилково стверджуючи, що підтримує свободу, демократію, права людини та верховенство закону", - зазначив Макдональд.

Адміністрація університету заявила, що "погляди містера Макдональда не представляють позицію установи, але він має право ними ділитися". Водночас університет "ретельно контролює" ситуацію, але не буде вживати жодних заходів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення