У Канаді вирують десятки лісових пожеж

 Укрінформ

У канадській провінції Онтаріо налічується 39 лісових пожеж, з яких 14 досі не вдається взяти під контроль.

Щодо сухої погоди, яка панує в регіоні, ймовірно, це призведе до зростання площі загоряння протягом наступних днів.

На даний момент найбільша пожежа вирує навколо озера Леді Евелін на сході провінції. Хоча протягом вихідних її площа дещо зменшилася, досі палає понад 270 км кв. лісу, що можна порівняти з площею Одеси.

До боротьби з цією пожежею була залучена група мексиканських пожежних.

Через масштабні пожежі було оголошено про евакуацію двох населених пунктів в 300 км від Торонто. Густий дим, накрив ділянку трансканадського шосе, ускладнив рух по цій важливій транспортній артерії поблизу містечка Перрі Саунд, але проїзд по ній покищо залишається відкритим.

Пожежники також намагаються захистити від загоряння залізничний міст.

Рятувальники просять місцеве населення дотримуватися підвищених заходів безпеки через високу задимленість, яка може викликати проблеми з диханням.

На щастя, в результаті лісових пожеж в Канаді не загинув жоден цивільний, однак за невідомих обставин помер один пожежник.

Раніше повідомлялося, що причиною пожежі в Греції, яка вже забрали життя понад 90 людей, за результатами розслідування, проведеного Грецькою пожежною службою, виявилася недбалість, а не навмисний підпал, як заявляють чиновники.

Розслідування в Дау Педелі, де розпочалася лісова пожежа, свідчить про те, що його причиною, швидше за все, стала недбалість місцевого жителя, який запалив багаття з дрів і гілок.

Нагадаємо, заступник міністра внутрішніх справ Греції Нікос Тоскас заявив, що лісові пожежі могли бути викликані умисними підпалами.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Алексіс Ціпрас оголосив триденну загальнонаціональну жалобу за загиблими

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення