У Казахстані засудили чоловіка, який воював на боці бойовиків на Донбасі

Алмалинський районний суд Алмати призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі чоловікові, визнаному винним в участі в іноземних збройних конфліктах. Про це повідомляють "Надзвичайні новини" з посиланням на Zakon.kz.

“Вироком суду О. визнаний винним в скоєнні злочину, перед баченого статтею 172 КК Республіки Казахстан і йому призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з відбуванням покарання в установі кримінально-виконавчої системи середньої безпеки", — сказано в повідомленні суду.

Встановлено, що підсудний "з вересня 2014 по 2016 рік, перебуваючи на території України, при відсутності ознак найманства брав участь у збройному конфлікті і бойових діях на стороні воєнізованих формувань сил так званих "ЛНР" і "ДНР", проти Збройних сил України, що перебували у цьому регіоні".

Також в суді підсудний вину визнав повністю, пише видання.

“Суд при призначенні покарання визнав як обставини, що пом’якшують відповідальність, визнання ним провини і щире розкаяння, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, а також відсутність судимості. Вирок не вступив в законну силу”, - йдеться в повідомленні.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення