У киянки вкрали телефон, зламали "Дію" та спробували взяти кредит на її ім'я

У Києві невідомі вкрали телефон у місцевої мешканки, коли вона виходила із магазину. Злодії отримали доступ до персональних даних постраждалої у додатку "Дія" та спробували взяти кредит на її ім'я. Про подію написала подруга постраждалої Наталія Сом.

Після того, як 13 січня у киянки Антоніни зловмисники витягли з кишені її iPhone, вони легко змогли підібрати паролі і розблокувати гаджет. Як вважає постраждала, паролі цілком могли підглянути в черзі. Жінці надходили повідомлення про всі дії злодіїв. Шахраям знадобилося трохи часу, щоб змінити ID-адресу та вимкнути функцію "Локатор". Через це зв'язок із шахраями загубився. Далі злодії спробували отримати кредит.

"Отже лайфхак, що робити, якщо у Вас украли телефон: швидко дзвонити мобільному оператору і блокувати сімкарту. Потім уже всі картки, дію і таке інше. Якщо ви встигли заблокувати сімку вчасно, значно зменшуться шанси зламати Ваш телефон", - підсумувала подруга постраждалої.

Також з'явилася реакція від "Дії". Там заспокоїли, що отримати кредит так запросто неможливо та зауважили, що без фото- або відеоверифікації особи неможливо отримати кредит або відкрити рахунок на ваше ім’я.

Як діяти у таких ситуаціях та захистити себе:

1. Авторизуйтесь, будь ласка, на іншому смартфоні та видаліть підключені пристрої

2. Оновіть паролі від онлайн-банкінгу

3. При наступній авторизації в застосунку оновіть пароль від Дії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення