У Києві анестезіолог вбив на операційному столі пацієнта: з’явились подробиці справи

У Києві повідомили про підозру лікарю-анестезіологу. Як повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури, недбалість лікаря та злісне нехтування посадовими інструкціями спричинили смерть пацієнта.

Згідно із матеріалами слідства, у 2019 році чоловік звернувся до Київської обласної лікарні, де було прийнято рішення про вилучення з його шлунку інтрагастрального балону, встановленого раніше за медичними показаннями.

"Безпосередньо перед початком медичної процедури та застосування загальної анестезії пацієнта оглянули та встановили показники сатурації на рівні 84% при нормі 95-100%. Попри те, що рівень насичення киснем у крові людини нижче 90% вважається низьким, а нижче 80% - загрозливим для функціонування мозку та серця, лікар-анестезіолог розпочав проведення анестезіологічного забезпечення, хоча як кваліфікований спеціаліст був обізнаний, що при 84% сатурації не дозволено проведення планових медичних маніпуляцій", - розповіли подробиці у пресслужбі Київської міської прокуратури.

У пацієнта відбулася асфіксія та тимчасова зупинка серцевої діяльності, що потягло за собою настання його смерті.

За висновками експертизи, між смертю пацієнта та наявними дефектами у наданні лікарем-анестезіологом медичної допомоги існує прямий причинно-наслідковий зв'язок.

Враховуючи викладене, лікарю-анестезіологу повідомлено про підозру у неналежному виконанні медичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого, тобто у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 140 КК України.

Досудове слідство триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення