У Києві біля будинку зловмисники напали на чоловіка

Зловмисники напали на чоловіка біля його під’їзду у Святошинському районі столиці: вони побили, порізали ножем і забрали мобільний телефон потерпілого. За три години правоохоронці їх відшукали. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва

Близько 21-ої години до чергової частини столичної поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Гната Юри зловмисники нанесли тілесні ушкодження 27-річному місцевому мешканцю і забрали його особисте майно. За викликом виїхала слідчо-оперативна група Святошинського управління поліції.

Потерпілий знаходився за місцем проживання. Лікарі надали йому медичну допомогу, поставивши попередній діагноз: закриті травми голови та тіла, різані рани пальців лівої руки.

Заявник розповів правоохоронцям: він повертався додому і біля під’їзду, у якому він мешкає, до нього підійшли троє чоловіків і почали вимагати неіснуючий борг. Далі зловмисники почали його бити, а коли він спробував втекти, один із нападників дістав ніж. Киянин спробував завадити, але йому порізали руку. Розбійники забрали у пораненого мобільний телефон вартістю близько 3500 гривень і втекли.

Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Поліцейські розпочали заходи щодо розшуку зловмисників.

Близько опівночі працівники карного розшуку відшукали трьох осіб, схожих за описом. Чоловіків доставили до Святошинського управління поліції і встановили їх особи. Під час слідчих дій потерпілий впізнав своїх кривдників та телефон, який у них вилучили. Двох нападників – 33-річного раніше судимого за грабіж киянина та 45-річного неодноразово судимого в Україні іноземця – затримали у рамках ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їх спільника – 27-річного киянина, відпустили під особисте зобов’язання.

Окрім того, під час поверхневого огляду у молодшого із фігурантів вилучили амфетамін, який він, із пояснення, зберігав для особистого використання. Після проведення експертного дослідження вилученого буде вирішуватися питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Слідчі готують до суду подання про обрання міри запобіжного заходу для зловмисників у вигляді арешту. Їм загрожує від семи до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення