У Києві чоловік грабував кур'єрів піцерій

 СЕГОДНЯ

У Києві чоловік систематично грабував кур'єрів піцерій. Зловмисник разом зі спільниками замовляли продукти, а коли представник доставляв товар – нападали на нього і забирали гроші і всі цінні речі. Слідством доведено причетність зловмисника до шести злочинів.

На початку липня в поліцію Солом'янського району надійшло повідомлення про пограбування кур'єра однієї з піцерій. Потерпілий повідомив, що піднявся на п'ятий поверх будинку, де на нього напали двоє чоловіків: один з них схопив його за шию, а інший в цей час відібрав замовлення, телефон і гроші. Згодом протягом місяця правоохоронці отримали ще п'ять аналогічних повідомлень.

Залежно від обставин скоєння правопорушень слідчі кваліфікували дії зловмисників як грабіж або розбійний напад (погрожували ножем) – ст. 186 і ст. 187 Кримінального кодексу України.

Згодом в результаті проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські вийшли на слід нападника, а потім затримали його. Ним виявився місцевий житель, який в минулому три роки провів у в'язниці за скоєння крадіжки (звільнився у 2013 році).

У скоєному чоловік зізнався. Матеріали по його спільникам виділені в окремі кримінальні провадження. Сума завданих потерпілим збитків становить понад 25 тис. гривень.

Солом'янський районний суд визнав киянина винним в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 с. 186 (Грабіж) та ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Йому призначили покарання у вигляді семи з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення