У Києві чоловік задушив безпорадного пенсіонера, а труп заховав у ванній під речами

У Києві судитимуть 34-річного місцевого мешканця, який задушив безпорадного пенсіонера, за яким мав доглядати. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Києва.

"Наприкінці вересня минулого року поліції звернулись мешканці будинку на одній з вулиць у Подільському районі із повідомленням про те, що їх сусід неадекватно себе поводить та викидає речі з вікна. Прибувши на місце події, правоохоронці побачили, що чоловік перебуває у збудженому стані, тож вирішили перевірити приміщення. Під час огляду квартири, у ванній, охоронці порядку виявили тіло 71-річного власника оселі, закидане речами", - повідомили у поліції.

У подальшому поліцейські встановили, що загиблий тривалий час мав проблеми із здоров’ям та не міг самостійно пересуватись, тому останні десять років разом з ним проживав 34-річний уродженець Черкаської області. Останній мав доглядати за чоловіком, за це він розпоряджався його пенсією, а також отримав кошти від родичів старенького, які перебувають за кордоном.

Під час побутового конфлікту фігурант побив пенсіонера, після чого задушив, а тіло поклав у ванну. Проведена судово-медична експертиза показала, що смерть потерпілого настала внаслідок механічної асфіксії.

Слідчі за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Наразі досудове розслідування завершено та обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду справи по суті. Зловмисника визнано осудним, йому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення