У Києві держслужбовець продавав посаду за $55 тисяч (фото)

У Києві державний службовець та його спільники постануть перед судом за вимагання неправомірної вигоди у сумі 55 тисяч доларів США. Про це повідомляє столична поліція.

Група зловмисників на чолі з посадовцем обіцяли бізнесмену за грошову винагороду керівну посаду у державних органах. Правоохоронці викрили чотирьох зловмисників у момент отримання першого траншу у сумі 20 тисяч доларів США. Чоловікам загрожує до десяти років ув’язнення.

«У ході досудового розслідування встановлено, що головний організатор – заступник керівника одного з відділів Міністерства юстиції України. Він розробив план злочинних дій, спрямований на отримання від одного з бізнесменів грошових коштів у сумі близько 55 000 тисяч доларів. За цю винагороду посадовець пообіцяв керівнику комерційної структури посаду у державних органах та у подальшому передати в управління близько 6000 гектарів землі», - йдеться у повідомленні.

Наразі досудове розслідування завершено. Слідчі скерували до Шевченківського районного суду столиці обвинувальний акт відносно організатора та його спільників для розгляду по суті. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення