У Києві дворічний хлопчик випав з вікна багатоповерхівки

 СЕГОДНЯ

У Києві дворічна дитина випала з вікна багатоповерхівки. Експерти кажуть, що в минулому році на підвіконнях не втрималися щонайменше дві сотні дітей.

Трагедія з малюком сталася на дев'ятому поверсі. Під вікно дитину привів його рідний батько. Сусіди відзначають, що сім'я живе на першому поверсі, але чому хлопчик з татом піднялися наверх і що там відбувалося, не знають. Люди також припускають, що чоловік хотів покатати сина на ліфті і показати вид з вікна. Що сталося насправді, зараз встановлюють правоохоронці.

"Засмучені таким випадком і про своїх дітей думаємо, звичайно", – розповіла сусідка Заріна.

Експерти кажуть, що з початку літа кількість смертей і травм малюків в результаті падіння з вікон значно збільшилася.

"У мене були такі ситуації, коли наші хлопчики сиділи на підвіконнях без рук і таке все інше", – розповіла експерт з безпеки дітей Олена Лізвінська.

У неї двоє дітей і вона зазначає, що вікна вбезпечила ще до народження первістка – встановила спеціальні ручки з замками. Така ручка коштує близько 300 гривень, за 200 гривень можна купити інший замок.

Також захистити малюків пропонують за допомогою декількох видів блокаторів, сигналізації або спеціальних грат. Такі пристрої врятують не тільки життя дітей, а й власність дорослих.

А ось покладатися на звичайну протимоскітну сітку для вікна вкрай небезпечно. Також фахівці радять не піднімати дітей до вікон, щоб не зацікавлювати видом з нього. Саме це провокує малюків знову лізти на підвіконня і самостійно шукати небезпечні пригоди.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення