У Києві хочуть створити поліцію для собак і кішок (фото)

Більше 10 тисяч киян підтримали ідею створення в Києві зоополіції, яка буде захищати домашніх і безпритульних тварин від жорстокого поводження, а також запобігати нападу агресивних тварин на людей. Питання вже розглядається в Київраді.

Петицію про створення в столиці "служби на зразок зоополіції" запропонувала киянка Галина Карева. Всупереч назві, передбачається, що це буде міська структура, а не якийсь особливий підрозділ Нацполіції.

До її функцій і завдань автор петиції запропонувала віднести взаємодію з Центром ідентифікації тварин (контроль за кількістю безпритульних тварин, гуманні методи вилову і стерилізації, подальше влаштування тварин у сім'ї), співпраця з кінологічними організаціями, реагування на сигнали про агресивних тварин, жорстоке поводження з тваринами, необхідність термінової допомоги. Крім того, співробітники служби повинні будуть брати участь в робочих групах по внесенню змін до законів у цій сфері та вести роз'яснювальну роботу з власниками домашніх тварин.

"Служба повинна мати у своєму розпорядженні кількома авто і мати пункти на правому і лівому березі. На їх території повинна працювати цілодобова ветеринарна допомога і приміщення для тимчасової перетримки тварин. Також необхідно створити сайт, де розміщувалася б інформація про тварин, які шукають нових господарів, про потреби служби та інша корисна інформація", – пропонує Карева.

На роботу в зоополіцію, на її думку, потрібно брати людей з довідкою від психіатра, фізично здорових і люблячих тварин.

"До роботи також повинні допускатися волонтери", – вважає вона. Петицію вже доручили розглянути трьом комісіям Київради.

"Я вважаю, необхідна будь-яка екологічна поліція, оскільки у нас явно відчувається брак контролю в цій сфері. Думаю, наша комісія цю петицію підтримає. Але питання, як все це реалізувати", – вважає заступник голови комісії з питань екологічної політики Київради Ганна Сандалова.

У департаменті благоустрою КМДА теж ідею підтримують.

"Якщо петиція набрала стільки голосів, потрібно її якимось чином втілити в життя. Але, швидше за все, у багатьох питаннях потрібно буде щільно співпрацювати з правоохоронцями", – говорить директор департаменту Андрій Фіщук.

На сайті Київради є й інші петиції, присвячені тваринам. Наприклад, пропозиція запровадити систему штрафів за неприбирання собачих екскрементів на вулиці також підтримали 10 тис. осіб. Але в КМДА відповіли: штрафи і так передбачені законами. Пообіцяли попросити поліцію Києва посилити під час патрулювання міста контроль за дотриманням правил вигулу тварин, а також проводити серед власників собак просвітницькі кампанії. Є прохання обмежити кількість тварин на одну сім'ю в багатоквартирних будинках і заборонити вигул бійцівських порід собак у дворах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення