У Києві квартирні шахраї збили двох поліцейських та протаранили 10 автівок

 Канал 112

У Києві при спробі втечі група квартирних шахраїв збила двох поліцейських та протаранила 10 автомобілів. Про це повідомляє прес-служба поліції.

13 жовтня поліцейські отримали повідомлення про пограбування квартири. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.

Уночі 28 жовтня правоохоронцям вдалося затримати чотирьох іноземців після спроби пограбувати чергове помешкання у Деснянському районі Києва.

"Підозрювані намагалися виїхати з подвір’я будинку, коли з метою їхнього затримання оперативники заблокували транспортний засіб. У відповідь на вимогу поліцейських вийти з автомобіля зловмисники заблокувалися в салоні машини і намагалися втекти, протаранюючи при цьому припарковані автомобілі, у тому числі службове авто поліцейських. Загалом вони пошкодили десять машин. Окрім того, рухаючись заднім ходом, вони здійснили наїзд на двох працівників поліції, які отримали садна та забої. Попри всі намагання втекти з місця події їх затримали", - повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

За його словами, усі затримані – громадяни іншої держави, двоє з них перебувають під слідством за пограбування квартир у Солом’янському районі Києва, ще один – неодноразово судимий за квартирні крадіжки.

За місцем проживання у злодіїв вилучили кілька одиниць зброї, а також відмички і ключі.

"Серед вилученого – ювелірні вироби, столові прибори, годинники, телефони… На цю хвилину доведено їхню причетність до трьох квартирних крадіжок у Києві, Київській та Житомирській областях і одного квартирного пограбування в столиці", - зазначив Крищенко.

За фактом останнього правопорушення слідчі розпочали два кримінальні провадження: за фактом крадіжки (ст. 185 Кримінального кодексу України) та за фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 ККУ). Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або ж довічне ув’язнення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення