У Києві молодий злодій викрадав сумки студентів

 СЕГОДНЯ

У столичну поліцію почали надходити заяви від студентів про те, що в інститутах і університетах викрадають гаджети і сумки з особистими речами, розповіли в ГУ НП Києва.

Правоохоронці опитали потерпілих, можливих свідків і працівників навчальних закладів, а також вивчили записи з камер відеоспостереження. Співробітники відділу поліції по обслуговуванню Солом'янського управління поліції запідозрили, що майнові злочини вчиняє 20-річний раніше судимий чоловік, який кілька років тому звільнився з місць позбавлення волі. В даний час його справу про вчинення ще одного крадіжки розглядається в Шевченківському суді міста Києва, а підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Однак цей факт не зупинив зловмисника.

Підозри оперативників підтвердилися: хлопець зайшов у приміщення навчального закладу, зауважив в аудиторії рюкзак з ноутбуком без нагляду господаря, схопив його і відправився до виходу.

Але студентка, у якій кілька тижнів тому при схожих обставинах викрали речі, звернула увагу на те, що молода людина зайшов в аудиторію з одним рюкзаком, а вийшов – з двома. Дівчина дізналася злодія і почала кликати на допомогу. Чоловік кинувся бігти, але поблизу виходу його спільно зі студентами спіймали правоохоронці.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до шести років позбавлення волі.

Проводяться заходи щодо документування правопорушення та перевірки затриманого на причетність до інших злочинів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення