У Києві на 150 тисяч оштрафували порушників карантину

У Києві за час карантину через поширення коронавірусу COVID-19 поліція склала 814 протоколів щодо порушників обмежень. У бюджет з таких осіб уже було стягнено понад 150 тисяч гривень. Про це заявив мер столиці України Віталій Кличко під час брифінгу 13 квітня.

"Цими вихідними правоохоронці несли посилену службу в місті. Патрулювали парки, сквери, публічні місця. За інформацією Моніторингового центру КМДА з протидії розповсюдженню COVID-19, поліція за період запроваджених обмежувальних заходів вже склала загалом 814 протоколів щодо порушників обмежень", – підкреслив очільник столиці.

Скільки протоколів та за що було складено:

  • 91 – за перебування у громадських місцях без масок чи респіраторів;
  • 21 – за перебування групою більше двох осіб;
  • 26 – за відвідування парків та скверів;
  • 7 – за відвідування спортивних і дитячих майданчиків;
  • 66 протоколів – за порушення правил самоізоляції.

"У бюджет з порушників через суди стягнено вже понад 150 тисяч гривень", – заявив Кличко.

Очільник столиці також жорстко звернувся до мешканців Києва через карантин та коронавірус. Він відзначив, що постійно закликає киян розуміти всю серйозність загрози, берегтися та дотримуватися обмежень.

"І я вдячний тим людям, які дослухаються. Тим же, хто нехтує правилами і наводить приклади країн, де, мовляв, не такі суворі обмеження, раджу: подивіться, як зараз розгортається ситуація в тій же Москві! Це не так далеко, як США, Італія, Іспанія. Може, зрозумієте, що обмеження в столиці були запроваджені вчасно? І задля вашої безпеки!" – заявив Кличко.

Він нагадав, що для того, аби місто якнайшвидше повернулося до звичного життя, потрібно виконувати визначені умови.

Нагадаємо, три священики отримали штрафи через служби на Вербну неділю.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення