У Києві на хабарі піймали командира роти Нацгвардії

 СЕГОДНЯ

Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України підтримано державне обвинувачення у командира патрульної роти однієї з військових частин Нацгвардії України, який був викритий у хабарництві (ч. 2 ст. 369-2 КК України – одержання неправомірної вигоди для себе або третьої особи за вплив на прийняття рішення особами).

Вказаний військовослужбовець, дізнавшись про наявність на його підлеглому зареєстрованого кримінального провадження (зберігання наркотичних речовин), запропонував тому за грошову винагороду в розмірі 70 тис. гривень вплинути на слідчого і запобігти притягненню до кримінальної відповідальності.

Надалі, у своєму службовому кабінеті капітан отримав частину обумовленої суми в розмірі 40 тис. гривень, після чого був затриманий правоохоронними органами. Отриману суму неправомірної вигоди вилучили в ході досудового слідства.

Враховуючи, що обвинувачений не притягувався до кримінальної відповідальності, повністю визнав свою провину і активно сприяв у розкритті злочину, Солом'янський райсуд Києва призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 гривень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення