У Києві на хабарі у 1,2 млн грн затримали нотаріуса

На хабарі в майже 1,2 млн грн затримали нотаріуса Київського міського округу з посередником. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Зловмисники вимагали гроші за сприяння у безперешкодній державній реєстрації речових прав на завод та вплив на реєстратора. У разі відмови від їхніх послуг - обіцяли створити проблеми з реєстрацією.

Зазначається, що офіційна вартість послуг за проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно становить 11 800 грн.

Викрили групу зловмисників оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві, слідчі слідчого управління столичної поліції за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

У п'ятницю, 4 грудня, нотаріуса та її спільника затримали під час отримання останньої частини неправомірної вигоди - 25 000$.

Їм уже повідомлено про підозри за ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Правоохоронці задокументували факти отримання затриманими ще двох частин неправомірної вигоди - 16 000$ та 28 000 грн.

Загальна сума неправомірної вигоди в еквіваленті національної валюти - майже 1 млн 200 тис. грн.

Наразі досудове розслідування триває. Перевіряється причетність до скоєного злочину державного реєстратора однієї з райдержадміністрацій столичного регіону та інших осіб.

У разі доведення вини, підозрюваним може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення