У Києві на Інститутській комунальники почали зривати бруківку: активісти і ГПУ протестують

 СЕГОДНЯ

У центрі Києва в понеділок, 13 травня, на Алеї Героїв Небесної Сотні комунальники почали розбирати бруківку для будівництва Національного меморіального комплексу. Однак, як повідомляє "Громадське", такі дії ведуться до завершення слідчих дій Генеральної прокуратури в розслідуванні розстрілів активістів в ході Революції гідності.

Зокрема, як повідомив начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, початок робіт на Інститутській не був погоджений зі слідчим і прокурором, а дозвіл надала заступник генпрокурора Анжела Стрижевська.

"Самого листа ми не бачили і наданий він без відома слідчого та прокурора, незаконно з ознаками втручання в діяльність слідчого і прокурора", – сказав він, уточнивши, що на даний момент готується лист до забудовника про припинення робіт до закінчення слідчих дій.

"На сьогоднішній день потрібно провести ще дев'ять слідчих експериментів. Якщо проводити день у день, то на це піде дев'ять днів. Якщо брати вихідні, то два тижні", – уточнив "Укрінформу" Горбатюк.

У пабліку "Небесна Сотня" у Facebook відзначається, що бруківку почали зривати на місці проведення слідчого експерименту по епізоду героя Небесної Сотні Олександра Плеханова.

При цьому активісти в соціальних мережах повідомляють, що на 16:00 планують провести в центрі акцію протесту.

"Не допустиме руйнування місця злочину і місця пам'яті! Збираємося сьогодні о 16.00 під мостом на Інститутській. Всі, хто має можливість, – приходьте. Тільки наша дія і наш опір зможуть зупинити вандалізм і наругу", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Київрада затвердила проект землеустрою для відведення земельних ділянок Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – музею Революції Гідності для облаштування та експлуатації пішохідної зони, благоустрою та озеленення території. Зокрема, меморіально-музейному комплексу буде передано земельні ділянки від Майдану Незалежності до Алеї Героїв Небесної Сотні, 3-5. А саме: 0,535 га і 0,594 га в Печерському і 0,227 га – в Шевченківському районі.

Меморіал розміститься на ділянці від Майдану Незалежності до Алеї Героїв "Небесної сотні", 3-5. Втілювати будуть проект, який переміг в міжнародному архітектурному конкурсі ще в лютому минулого року. На початку алеї розташується пам'ятна стела, створена з окремих плит, накладених одна на іншу. На плити завдадуть імена загиблих на Майдані. За містком розіб'ють вигнуту алею, по обидва боки якої висадять 107 лип – за кількістю загиблих. Між Центром культури і мистецтв (Жовтневим палацом) і майбутнім музеєм розіб'ють сад, а схили засадять білими квітами.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення