У Києві начальника райуправління поліції затримали на хабарі в 34 тисячі доларів

 прес-центр СБУ

У Києві правоохоронці викрили на отриманні хабара в. о. начальника одного з територіальних відділів Нацполіції Києва. Чиновник вимагав 34 тисяч доларів від місцевого підприємця за розслідування його заяви про крадіжку грошей, повідомили в прес-службі СБУ.

Так, в січні 2019 го громадянин звернувся до райуправління поліції із заявою про скоєння стосовно нього розбійного нападу та викрадення у нього 67 тисяч доларів.

Однак замість того, щоб почати досудове слідство, в.о. начальника відділення зажадав у заявника 34 тис. доларів за внесення зазначених відомостей до ЄРДР, використовуючи при цьому погрози і залякування.

Правоохоронці затримали зловмисника на робочому місці після отримання 15 тисяч доларів. Зараз відкрито кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 КК (одержання хабара), вирішується питання про оголошення поліцейському про підозру у вчиненні злочину. У разі доведення провини, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Раніше слідчі Державного бюро розслідувань спільно з Нацполіцією затримали заступника голови Печерської районної у м.Києві державної адміністрації за вимагання та отримання хабара в розмірі 20 тис. грн.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення