У Києві озброєний чоловік викрав дівчину, щоб з нею помиритися

 СЕГОДНЯ

У Києві чоловік під загрозою ножа викрав співмешканку.

Як повідомили в ГУ НП в Києві, в середу до чергової частини Оболонського управління поліції надійшло повідомлення, що невідомий, погрожуючи ножем, насильно заштовхнув в салон іномарки дівчину і поїхав у невідомому напрямку. За вказаною адресою, на вулицю Сім'ї Кульженко, були спрямовані наряди патрульних і слідчо-оперативна група територіального управління поліції.

Консьєрж будинку розповіла правоохоронцям, що бачила чоловіка, який, розмахуючи ножем, силою посадив у машину дівчину і поїхав. Поліцейські встановили, що таким чином підозрюваний хотів помиритися зі своєю співмешканкою.

Згодом за орієнтуванням патрульні в Умані затримали Mercedes, в якому перебувала потерпіла.

Як встановили слідчі, цивільне подружжя проживали спільно в Одесі. Восени вони розійшлися – і 23-річна дівчина переїхала до Києва, де орендувала житло і вчилася на курсах. Її співмешканець весь цей час ревнував її і погрожував по телефону. Він навіть приїжджав в столицю і кілька разів кулаками "вирішував конфлікт" і намагався повернути жінку.

32-річний зловмисник до "операції" з повернення колишньої залучив свого друга. Разом вони прибули до Києва і підстерегли дівчину біля під'їзду. А потім співмешканець, погрожуючи ножем, посадив її в машину і поїхав у напрямку Одеси. У салоні автомобіля правопорушник кілька разів ударив потерпілу.

Після затримання чоловік зізнався, що діяв так, щоб помиритися з колишньою і змусити її повернутися додому.

Слідчі кваліфікували подію за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що за плечима затриманого вже є кримінальне минуле: злочинець неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців за скоєння різних злочинів.

Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. За вчинене правопорушення йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення