У Києві палало величезне стихійне звалище

 СЕГОДНЯ

Глава КП "Київблагоустрій" Андрій Андрєєв повідомляє про серйозну НП, яка сталась вчора ввечері в Деснянському районі: горіло стихійне звалище і суха трава.

"Інспектори КП "Київблагоустрій" помітили пожежу в Деснянському районі та миттєво викликали районну пожежну команду. Надзвичайна ситуація сталася уздовж великого відрізка на Пуховській вулиці, недалеко від ТЕЦ-6. На прилеглій до дороги ділянці нашими інспекторами було виявлено велике стихійне звалище. Автопокришки, будівельне сміття... Картина жахлива. Це 100% екологічний злочин", – повідомляє Андрєєв.

За його словами, сміття могли залишити співробітники якогось шиномонтажу.

"Вітер тільки розганяв полум'я. Пожежні спрацювали дуже професійно, а головне – швидко. Сьогодні "Київблагоустрій" надішле лист на адресу керівництва Деснянської РДА. Схоже, саме їм доведеться організувати прибирання покинутої ділянки, де була пожежа", – пише він.

Нагадаємо, співробітники ДСНС скаржаться, що цього року дуже багато пожеж в екосистемах. Люди навмисне підпалюють суху траву, або з необережності. Через що рятувальникам за день доводиться робити десятки виїздів.

Нагадаємо, з 7 по 9 квітня на Київщині вже вигоріло 176 га сухостою.

"Всього сталось 253 пожежі на загальній площі 176 га. Рятувальники виїжджали на гасіння трави в кожному районі", – повідомляють в ДСНС Київської області.

"Рекордсменами" стали передмістя. Це Києво-Святошинський район (46 пожеж, 33 га), місто Ірпінь (27 пожеж, 18,7 га), Вишгородський район (24 пожежі, 21,5 га). Величезну кількість загорянь зафіксували також в Макарівському районі (28 пожеж, 20,8 га) і в Обухівському (26 пожеж, 8,7 га).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення