У Києві перейменують проспект Перемоги

 44.ua

У Києві планують перейменувати проспект Перемоги на Брест-Литовський проспект. Відповідний проект рішення з'явився на сайті Київради.

"Перейменувати проспект Перемоги у Шевченківському, Святошинському та Солом'янському районах на Брест-Литовський проспект", - йдеться в документі.

Зараз документ знаходиться на розгляді двох комісій. Останнє слово буде за депутатами Київради.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Києві перейменують Інтернаціональну площу. Перейменувати Інтернаціональну площу у Подільському та Шевченківському районах планують на площу Валерія Марченка

Марченко Валерій - український дисидент, правозахисник. Народився у вересні 1947 року в Києві. Навчався на філологічному факультеті Київського університету. У 1973 році заарештований співробітниками КДБ. За вироком - "антирадянська пропаганда і агітація" - засуджений до 6 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Після звільнення активно займався правозахисною діяльністю, розсилав листи-протести з засудженням існуючої тоталітарної системи. У 1983 році важко хворого Марченко знову засуджують. Винним себе активіст не визнав. В останньому слові сказав, що "вірить в Бога і в добрий початок у людях". Тоді Марченко був визнаний особливо небезпечним рецидивістом і засуджений до 10 років таборів особливого режиму. Через рік помер у тюремній лікарні в Ленінграді (Санкт-Петербург).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення