У Києві під загрозою робота метро: інтервал в русі поїздів починає збільшуватися

Робота метрополітену і досі лишається під загрозою зриву, оскільки Рада нацбезпеки та оборони досі не надала Київраді офіційної відповіді щодо дій ТОВ «Укррослізинг».

Про це заявив голова постійної комісії Київради з питань бюджету, лідер фракції «Солідарність» Андрій Странніков, повідомляє прес-служба фракції.

«Рахунки метрополітену на сьогодні заблоковані. Це вже позначилося на тому, що 26 вагонів не зможуть вийти на лінію, оскільки не може бути проведено відповідне технічне обстеження. А без цього не можна випускати дані вагони», - сказав Станніков.

За словами депутата, «інтервал між рухом поїздів метро вже починає потрошку збільшуватися».

«Ситуація сьогодні не проста. Касаційна інстанція підтвердила правомірність вимог фірми «Укррослізинг» про стягнення близько 2 мільярдів гривень з Київського метрополітену. Ми, як Київська міська рада, робимо все для того, щоб довести РНБО, що засновником і власником цієї фірми є компанія, яка може бути внесена до санкційного списку», - сказав Странніков.

Він наголосив, що це дозволить не платити кошти російській фірмі принаймні доти, доки не буде повернений Крим і поки не будуть виведені російські війська з Донбасу.

Однак досі жодної відповіді Київ не отримав.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення