У Києві після вибуху багатоповерхівки з 10 поверху викинулась людина, інші кричали від опіків (відео)

У столиці вночі стався вибух у багатоповерхівці. Він був такої сили, що його чули жителі міста за багато кілометрів від епіцентру подій. За останніми даними, верхня стіна багатоповерхівки почала обвалюватися. Тому роботи припинили, бо стіна може впасти на рятувальників.

Двох мешканців будинку досі не знайшли. За словами т.в.о начальника поліції Києва Шумейка, пошук людей ще триває.

Пожежу деякий час після 4 години ранку не гасили, бо рятувальники не могли знайти воду. Про це розповіли очевидці. У соцмережі викладають відео, на яких жителі будинку кричать і благають про допомогу. Але одне відео дуже страшне. Імовірно, на відео людина кричить від опіків. Вимкніть звук, якщо маєте слабкі нерви.

За словами мешканця багатоповерхівки, з вікна 10 поверху одразу після вибуху вистрибнула людина. Офіційно про випадок не повідомляли, наголошує телеграм-канал, який опублікував дану інформацію.

Такими були перші хвилини після вибуху:

"Вибух стався о 03:45 у 16-поверховому будинку по вул. Малишка. Попередньо, вибух спричинив витік газу, внаслідок чого сталось руйнування на 7,8 поверхах, загорання на площі 250 м.кв. Зруйновано 4 квартири", - повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

За інформацією ДСНС, зруйновано квартири на 6, 7 та 8 поверхах. О 05:45 пожежу на місці вибуху локалізовано. О 08:10 пожежу ліквідовано.

Так виглядає багатоповерхівка станом на ранок:

"Станом на 08:30 внаслідок вибуху у багатоповерхівці загинуло 2 особи, постраждало 4 особи (з них 3 госпіталізовано) та врятовано 18 осіб. П’ятьом надано психологічну допомогу", - поінормував Попко.

За словами мера Києва Віталія Кличка, наразі зарано говорити про причини вибуху. Експерти мають з’ясувати, чи можна надалі експлуатувати будинок.

"Може газ, може вибухівка", - каже міський голова.

Мешканці будинку кажуть, що останні дні там проводились ремонтні роботи Олександр, житель однієї з квартир, підозрює, що це могло стати причиною вибуху.

"Два дні, як робили ремонт. Два дні там сверлили, і було ще оголошення у ліфті, що роблять ремонтні роботи", - розповів місцевий мешканець.

За фактом вибуху в будинку слідчі поліції Києва розпочали кримінальне провадження.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення