У Києві п'яний суддя за кермом автомобіля тікав від поліції

 Обозреватель

Поліцейські 7 грудня впіймали п'яного суддю Київського апеляційного адміністративного суду Костянтина Бабенка за кермом авто. Виявилося, що у нього є земля у селі в окупованому Криму, а в його дружини – бізнес на півострові.

Про це йдеться у блозі “Таємниці Слідства” Марії Горбань, написало видання “Слідство.Інфо”. Спершу Бабенко порушив правила дорожнього руху і намагався втекти, а тоді правоохоронці виявили, що він п'яний (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

На суддю склали адмінпротокол за кількома статтями, хоч перевірити рівень алкоголю у крові Бабенко відмовився. Також він не захотів спілкуватися про це із журналістами.

У елітному будинку, на паркінгу якого зупинили авто Бабенка, має квартиру його донька. Площа житла – понад 200 кв. м. Загалом у декларації чоловіка зазначено три квартири. Окрім нерухомості доньки, дружині судді Наталії належать квартири у Кривому Розі, а також у Росії.

У власності сім'ї ще три будинки. Два з них – на Житомирщині і записані на його дружину. Ще один дім на Львівщині належить Бабенку.

Окрім цього, сім’я судді володіє 17 земельними ділянками. Частина з них розташована у передмісті Києва. Бабенку належить гектар землі у селі в окупованому Криму. Ділянку суддя придбав у 2007 році.

У Криму на родичів Бабенка оформлений також і бізнес. Його дружина є співвласницею компанії “Аміда-Крим”, зареєстрованої в Алушті ще у 2006 році. Видання із посиланням на Prosud зазначило, що у 2014 році, після анексії Криму, компанію перереєстрували відповідно до окупаційного "російського законодавства".

Дружина Бабенка володіє двома елітними авто. Їхня загальна вартість становить майже мільйон гривень, а сам чоловік задекларував три коштовні годинники.

Характерно, що за минулий рік суддя отримав трохи менше 400 тисяч зарплати, а також взяв позику на чверть мільйона. Його дружина не вказала жодного прибутку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення