У Києві планують запустити метро (відео)

Депутатський корпус зараз розробляє спецзаходи для того, щоб запрацювало метро та була можливість з сусідніх областей медпрацівникам добратися на робочі місця у Київ.

Про це сказав заступник міського голови Києва, секретар Київради Володимир Прокопів у своєму відеозверненні.

"Що стосується Київметрополітену. Його закриття для міста є величезною проблемою. І це дає додаткове навантаження на громадський наземний транспорт, який важко справляється з тим навантаженням, яке є. Через це депутатський корпус зараз розробляє спецзаходи, які повинні бути вжиті для того, щоб метро в обмеженому режимі, але все-таки запрацювало. Для цього потрібно буде просити Кабмін внести зміни до постанови і рішення Київради з приводу оплати цього проїзду", - розповів Прокопів.

Він зауважив, що також є величезна проблема з тим, що більшість медпрацівників, а в деяких лікарнях це приблизно половина персоналу, є людьми, які проживають не у Києві, не в Київській області, а в сусідніх Полтавській і Чернігівській областях.

"Ці люди критично нам необхідні у Києві на своїх робочих місцях для того, щоб рятувати життя. Тому також ми розробляємо програму для Київпастрансу для того, щоб місто могло забезпечити підвезення цих працівників до їхнього місця роботи, щоб вони виконували свої функції і забезпечували життєдіяльність міста", - додав Прокопів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення