У Києві побили суддю, який веде справу про вбивства на Майдані

 СЕГОДНЯ

У п'ятницю ввечері, 14 вересня, біля власного будинку, було скоєно напад на суддю Святошинського районного суду міста Києва Сергія Дячука.

Про це повідомляється на сайті Ради суддів України.

Поліції затримати нападника не вдалося. Суддю госпіталізовано до однієї з київських лікарень.

Сам Сергій Дячук пов'язує напад на себе з професійною діяльністю, про що свідчать погрози розправитися з суддею і висловлювання, що повторюють риторику людей, які незадоволені тими рішеннями, які судді ухвалює, і закликають до розправи над суддями.

На місці злочину працювала поліція, а інформацію внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за Статтею 296 (хуліганство) частина 4 (дії, передбачені частинами першою, другою чи третьою цієї статті, якщо вони вчинені з застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмету, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

Суддя Дячук відомий громадськості тим, що під його головуванням відбуваються слухання справи про вбивства людей на Майдані 18-20 лютого 2014 року. Справа, в якій вже фігурують 157 постраждалих і понад 500 свідків. На лаві підсудних – п'ятеро екс-співробітників київського полку "Беркут". Їх звинувачують в масовому вбивстві учасників протесту, а також у скоєнні терористичного акту. Справу колишніх правоохоронців веде колегія суддів з головою Сергієм Дячуком і за участю суду присяжних.

"Рада суддів України звертається до правоохоронних органів ретельно розслідувати спробу нападу і вжити невідкладних заходів, щоб нападника було затримано і притягнуто до відповідальності", – йдеться в заяві РСУ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення