У Києві почастішали масштабні аварії з жертвами

 СЕГОДНЯ

Київ лихоманить від масштабних аварій, які відбуваються через високу швидкість і недотримання правил. В кінці минулого тижня в ДТП потрапив автомобіль швидкої допомоги: троє загиблих, четверо травмованих.

Аварія за участю швидкої та легковикасталася в ніч на 1 березня на Броварському проспекті: на ділянці, де ведуться ремонтні роботи моста Метро через Русанівську протоку. Дорога в цьому місці звужується, і для руху залишається по одній смузі в кожну сторону

Броварський проспект. Водій і двоє пасажирів легковика загинули, в швидкій всі отримали травми. Фото: А. Ракиітін

За даними поліції Києва, водій легкового автомобіля ZAZ Vida рухався в напрямку станції метро "Лівобережна", виїхав на зустрічну смугу, протаранив машину медиків (вона їхала з увімкненими маячками. – Авт.) і зачепив Volkswagen, який прямував за швидкою.

"В результаті травми різного ступеня тяжкості отримали водій, лікар, фельдшер і пацієнт карети швидкої. Їх доставили в медичні установи. А водій і двоє пасажирів ZAZ Vida від отриманих травм загинули на місці", – повідомили після ДТП правоохоронці

За непідтвердженими даними, в карті швидкої якраз везли молоду дівчину, яка постраждала в іншій аварії на Лісовому проспекті, – її нібито на наземному переході збило авто.

АВАРІЯ З ОПЕРОМ.

Продовжують гинути на дорогах і пішоходи. Вночі 2 березня на Голосіївському проспекті був збитий 41-річний чоловік, водій зник. На місці ДТП поліцейські виявили уламки бампера синього кольору. А ось відеокамер, які б зафіксували момент смертельного події, на місці не виявилося. Тому правоохоронці просять очевидців допомогти з пошуками винуватця

В цей же день вранці під колесами авто Toyota загинув і пішохід в Броварах. За даними Держбюро розслідувань,за кермом авто перебував оперуповноважений Нацполіції.

"Автомобіль наїхав на пішохода, який переходив дорогу на зелений сигнал світлофора. Встановлено, що правоохоронець знаходився за кермом в стані алкогольного сп'яніння. З місця аварії він зник, але згодом сам з'явився у відділок поліції", – повідомили в ДБР.

Підозрюваному загрожує до восьми років в'язниці.

Встигли відкрити весняний сезон і мотоциклісти. 1 березня на вул. Січових Стрільців байк врізався в Skoda, а потім відлетів в Audi. Обійшлося без жертв.

За даними КП "Центр організації дорожнього руху Києва", щотижня в столиці відбувається близько 800 ДТП. У них травмуються кілька десятків людей і кілька гинуть. Наприклад, з 18 по 24 лютого зафіксовано 819 аварій (41 поранений, двоє загиблих). Тижнем раніше було 844 ДТП (49 травмованих, троє загиблих).

А з 25 лютого по 3 березня 2019 року в місті зафіксовано 697 дорожньо-транспортних пригод. За тиждень на дорогах столиці отримали поранення 29 осіб, загинули четверо. Сталося 11 наїздів на пішоходів, з них 4 – на пішохідних переходах. Поранено 3 мотоциклістів і 1 велосипедист.

Нагадаємо, також в Києві сталося лобове зіткнення вантажівка і легковика. В результаті аварії постраждали водій і четверо пасажирів, які знаходилися в салоні Chevrolet Aveo. Постраждалих з травмами різного ступеня тяжкості в терміновому порядку госпіталізували в лікарню.

Крім того, неподалік від станції метро "Дружби народів" сталася ДТП з декількома потерпілими. На перехресті вулиць Михайла Бойчука і Професора Підвисоцького (Печерський район столиці) легковик Chevrolet Lacetti служби таксі Uber збив двох кур'єрів Domino's Pizza на скутерах

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення