У Києві поліцейський може сісти на 8 років

 СЕГОДНЯ

Столичному патрульному загрожує до 8 років в'язниці за перевищення службових повноважень. Йдеться про інцидент, який стався 28 листопада минулого року біля ТРЦ по вул. Антоновича.

Тоді троє поліцейських, застосовуючи грубу фізичну силу, затримали за порушення ПДР одного з водіїв таксі. Відео із затриманням незабаром з'явилося в інтернеті. На ньому видно, як двоє поліцейських витягують водія з легкового авто, скручують йому руки, одягають наручники, після чого садять в патрульне авто і відвозять. При цьому у затриманого спадають штани, і він просить дозволити їх підтягнути, але отримує відмову.

"Патрульних, який стягнув штани з водія, а також наніс йому тілесні ушкодження, було повідомлено про підозру. Його дії підпадають під статтю 365 КК за ч.2. – Перевищення службових повноважень, які супроводжувалися насильницькими діями по відношенню до потерпілого (за це можна провести за гратами від 3 до 8 років – Ред.). Також зараз вирішується питання про відсторонення патрульного від службових обов'язків і обрання запобіжного заходу", – розповіли в столичній прокуратурі. При цьому досудове розслідування триватиме ще 2 місяці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення