У Києві понад півсотні туристів втекли з обсервації

 Канал 112

У Києві з обсервації з готелю "Козацький" втекли понад 50 осіб, які повернулися з-за кордону. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ.

За словами Антона Геращенко, це люди, яких спецрейсом повернули з Катару кілька днів тому. Геращенко пояснив, що вони змогли покинути обсервацію "через законодавчі неточності".

"Ми не можемо утримувати людей силою", - зазначив Геращенко.

При цьому заступник глави МВС підкреслив, що громадяни самі повинні розуміти свою відповідальність і будуть виплачувати штраф.

"Силових дій ми не застосовували щодо цих осіб. Кожен, хто вийшов з-під обсервації, самовільно буде оплачувати штраф 17 тис. грн. Це покарання за порушення правил обсервації. Просто деякі громадяни дуже багаті, порівняно з більшістю населення України, можуть собі дозволити платити штрафи. За кожен вихід з-під обсервації, а за тими, хто втік один раз, буде контроль постійний, платитимуть по 17 тис. грн за кожен вихід", - зазначив Геращенко.

Також у МВС закликали українців не піддавати ризику зараження оточуючих і піклуватися про їхнє здоров'я.

"Треба, щоб наші громадяни також розуміли важливість власної відповідальності за те, що заражені вірусом заразять когось ще, то в такому випадку ми будемо підддавати їх кримінальному покаранню за ст. 325 КК. На сьогодні наша позиція чітка - МВС не погоджує жоден приліт жодного чартеру в Україні. Ми пропонуємо всім нашим громадянам і вимагаємо від вас, щоб ви дотримувалися умов обсервації", - підсумував Геращенко.

Відзначимо, що туристи, які повернулися до Києва з Балі, заявили, що їх не попереджали про обов'язкову обсервацію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення