У Києві посадовці держбанку поцупили майже 80 млн гривень

Посадовців київської філії одного із державних банків було викрито на розкраданні майже 80 мільйонів гривень установи. Про це повідомляє з посиланням на пресцентр СБУ.

"Служба безпеки України викрила посадовців київської філії одного із державних банків на розкраданні майже 80 мільйонів гривень установи", - йдеться в повідомленні.

Так, під час досудового слідства правоохоронці встановили, що керівник середньої ланки банку спільно з іншим працівником організували механізм протиправного виведення коштів з державної установи.

"Вони відкривали десятки рахунків на фізичних осіб за підробленими документами. Зловмисники систематично перераховували на них гроші держбанку, переводили в готівку та привласнювали", - зазначається в повідомленні.

Також повідомляється, що наразі двом працівникам банку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення