У Києві потеплішає до +20 градусів

 СЕГОДНЯ

У Києві у вівторок, 23 квітня, буде сонячна і суха погода без опадів. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Температура повітря вдень буде +18 ... + 20 градусів, вночі +4 ... + 6.

Нагадаємо, що у столиці зацвіла найдовша у світі (988 м) алея сакури, яка знаходиться в парку "Кіото". У 2011 році в зеленій зоні між станціями метро "Лісова" та "Чернігівська" висадили 360 сакур, подарованих Києву японським містом-побратимом.

Відзначимо, що в Україні є кілька місць, де у великих кількостях росте це декоративне дерево, і в періоди цвітіння збирає навколо себе безліч вдячних глядачів.

Наприклад, в Ужгороді на Закарпатті висаджена найдовша в Європі Алея сакури. Спочатку ці дерева росли в районі набережної річки Уж, але з роками вони заполонили собою все місто. Щорічно, починаючи з середини квітня і аж до травня, коли в Україні буйно квітне сакура, Ужгород на час перетворюється в справжні японські сади. Сюди з'їжджаються туристи з усіх куточків країни. Також протягом багатьох років в цей час регулярно проводиться гарне свято, присвячене квітучій японській вишні – Сакура-фест.

Ще одне місце квітучих сакур на Закарпатті – це Мукачево. Тут по вул. Маргітича висаджена ціла алея молодих дерев. Також дерева сакури є в столиці в ботанічному саду ім. Фоміна при Київському університеті ім Т. Г. Шевченка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення