У Києві прогнозують збільшення кількості ВІЛ-інфікованих

 44.ua

У 2017 році в Києві може інфікуватися ВІЛ близько 1,5 тис. осіб. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

“Згідно з прогнозами експертів, у 2017 році збережеться складна ситуація з ВІЛ/СНІД, що обумовлено в першу чергу збільшенням випадків інфікування ВІЛ статевим шляхом і великим прихованим резервуаром інфекції серед дорослого населення. За оціночними даними у 2017 році в місті можуть інфікуватися ВІЛ близько 1,5 тисячі осіб, більшість з яких - статевим шляхом", - сказав Поворозник.

Він додав, що зараз в Києві офіційно зареєстровано 11,5 тис. людей з ВІЛ/СНІД, проте реальна кількість інфікованих може досягати 24 тис.

“Станом на початок 2017 року в Києві офіційно зареєстровано і знаходиться під наглядом 11,5 людей з ВІЛ/СНІД, з яких 60% отримують антиретровірусну терапію. При цьому за оцінними даними на сьогоднішній день у місті проживає близько 24 тис. ВІЛ-інфікованих людей. Тобто кожен другий, а це більше 12 тис. людей, або не знає, що інфікований, або свідомо відмовляється від медичного спостереження", - резюмував Поворозник.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення