У Києві СБУ викрила проросійського агітатора: закликав до масових заворушень

 СЕГОДНЯ

Служба безпеки України в черговий раз зафіксувала в соцмережах активізацію протиправної діяльності спецслужб РФ, які намагаються завдати шкоди держбезпеці України, повідомляє прес-центр СБУ.

Так, у Києві оперативники спецслужби викрили проросійського пропагандиста, який за завданням кураторів з РФ готував і поширював у мережі антиукраїнські матеріали, що закликають до радикалізації суспільних акцій і масових заворушень під час заходів з нагоди Дня пам'яті і примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Як з'ясували співробітники СБУ, агітатор був модератором спільнот у заборонених російських соцмережах, поширював ідеї нібито "української псевдодержавності" і закликав до насильницької зміни конституційного ладу і порушення територіальної цілісності країни.

У спецслужбі нагадали, що за такі протиправні дії передбачена відповідальність за ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність) КК України.

Правоохоронці виявили у зловмисника комп'ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами здійснення антиукраїнської агітації. Зараз вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення