У Києві серед зграй тарганів та сміття до стелі знайшли новонароджену дівчинку (фото)

У столиці ювенальні поліцейські та соцпрацівники вилучили з неблагополучної родини новонароджену дівчинку. Пакети сміття, бруд, розкиданий одяг, недопалки - в таких умовах проживала дитина. Про випадок повідомили у Відділі комунікації поліції Києва.

Старша інспекторка Голосіївського управління столичної поліції Вікторія Пономарьова розповіла в коментарі ТСН.ua, що жінка не зловживає алкоголем, утім раніше її вже позбавили прав на трьох старших дітей.

"Днями до поліції Києва надійшло повідомлення від медичного закладу Голосіївського району про те, що 21 лютого була виписана жінка з новонародженою дитиною, яка проживає на вулиці Ломоносова. Однак в подальшому під час проведення медичного патронажу матір перестала відповідати на телефонні дзвінки та двері своєї квартири не відчиняла", - йдеться у повідомленні поліції.

Аби перевірити і не допустити протиправних дій відносно дитини, інспектори ювенальної превенції разом із спеціалістами Служби у справах дітей та сім’ї Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації негайно вирушили до родини. Перевіривши умови проживання, поліцейські виявили занедбану оселю із непридатними та жахливими для проживання немовляти умовами: розкидане сміття, яке закривало повністю прохід у квартиру, брудні речі, сморід, таргани та відсутність комунікацій.

"Через купи сміття до квартири було дуже важко зайти. У кімнаті, де перебувало немовля, між сміттям і стелею був лише невеличкий простір. Туди під час обстеження квартири вдалося пролізти лише одному чоловікові. З'ясувалось, що ця дитина віком всього два тижні у 44-річної жінки вже четверта, але мати позбавлена батьківських прав на інших дітей. Наскільки відомо, жінка не зловживає алкоголем. Під час вилучення дитини жінка плакала, шкодувала та обіцяла виправитися. Вона розуміла, що є загроза того, що може не повернути собі дитину. Подальшу долю новонародженої вирішать соцслужби та суд", - шокувала подробицями Пономарьова.

На матір поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення - невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей. Наразі вирішується питання щодо позбавлення її батьківських прав.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення