У Києві серійний крадій замовив підліткам пограбувати знайомого у його день народження

У столиці 27-річний чоловік замовив двом неповнолітнім пограбування свого знайомого у його день народження, оскільки знав, що той матиме при собі гроші. Оперативники затримали всіх трьох. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Києва.

"До чергової частини Солом’янського управління поліції надійшло повідомлення від 36-річного місцевого мешканця про те, що у під’їзді будинку на вулиці Митрополита Липківського на виході з ліфту на нього напали двоє невідомих чоловіків та відібрали особисті речі", - йдеться у повідомленні.

Незнайомці побили його, а також відібрали мобільний телефон та гроші, завдавши збитків на близько 50 тисяч гривень.

"Ми встановили місцезнаходження трьох фігурантів, в тому числі й замовника даного злочину, та затримали їх для встановлення усіх обставин події. Двоє правопорушників - 16-річний та 17-річний мешканці Солом’янського району, які раніше до кримінальної відповідальності не притягувались. Третій фігурант – уродженець Житомирської області 1993-го року народження, раніше судимий за крадіжку, який через бажання збагатитись вирішив замовити двом молодикам пограбування свого знайомого у його день народження", - розповів начальник кримінальної поліції Солом’янського управління поліції Ігор Леус.

Слідчим Солом’янського управління поліції трьом чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України, а також вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Санкція даної статті передбачає до шести років позбавлення волі.

"Окрім цього, слідчі збирають доказову базу для притягнення 27-річного підозрюваного до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого частиною першою статті 304 Кримінального кодексу України, а саме - втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність. За скоєння цього правопорушення чоловіку загрожує до семи років ув’язнення", - додав Ігор Леус.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення