У Києві шахрай організував псевдообмінник, щоб викрасти 60 тисяч доларів (фото)

У Києві чоловік звернувся в пункт обміну, який виявився фіктивним. Оперативники отримали інформацію про злочин, вчинений на проспекті Перемоги.

Зловмисник діяв за вже відомою схемою: заздалегідь орендував кіоск, облаштував його під виглядом обмінника і розмістив в інтернеті оголошення про обмін валют за вигідним курсом. Майже відразу йому подзвонив потенційний клієнт, і вони домовилися про зустріч.

Киянин планував обміняти 60 тис. доларів США, але оператор буквально вихопив з його рук гроші і вибіг через запасні двері. Потерпілий відразу подзвонив в поліцію і надав опис зловмисника. Відповідна інформація була негайно передана карному розшуку, а вже через кілька хвилин грабіжника затримали.

Затриманий – 25-річний житель Черкаської області, місце його проживання в столиці зараз встановлюється. Раніше він не мав проблем із законом.

Слідчим відділом відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочате кримінальне провадження за ч. 5 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України, яка передбачає до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Зараз правоохоронці встановлюють обставини події та перевіряють інформацію про причетність інших осіб до цього злочину.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення