У Києві шахрай продавав "державні посади" (фото)

Служба безпеки України затримала в Києві чоловіка, який відрекомендовувався "співробітником Кабінету Міністрів" і пропонував за гроші працевлаштування в органах державної влади. Про це повідомляється на сайті спецслужби.

Оперативники встановили, що зловмисник пропонував "сприяння" у призначенні на посади державних службовців кандидатам з Полтавської і Харківської областей. Вартість "послуги" становила від 10 до 30 тисяч доларів залежно від рівня посади.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання "кабмінівцем" $25 тисяч за призначення кандидата на посаду заступника керівника Аграрного фонду України.

"Правоохоронці затримали зловмисника в центрі столиці на вулиці Інститутській при отриманні всієї суми неправомірної вигоди. Зараз проходять обшуки за місцем проживання і в автомобілі фігуранта", - йдеться в повідомленні.

Уже виявлені заяви від інших кандидатів на працевлаштування та перепустки на авто до Верховної Ради та Кабміну, справжність яких перевіряється.

Триває досудове розслідування за ознаками скоєння злочину, передбаченого статтею про шахрайство в особливо великих розмірах (ч.4 ст.190 КК України).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення