У Києві шахраї під виглядом працівників поліції грабують дітей

У Києві бандити стали частіше нападати на дітей і підлітків. За даними столичної прокуратури, кількість подібних злочинів в місті, в порівнянні з 2015 роком, зросла в півтора рази. Про це йдеться на сторінці у фейсбук ДУК "Правий Сектор" з посиланням на ІБ "Корупціонер"

Досить часто зловмисники видурюють у школярів гроші і цінні речі під виглядом працівників поліції. Журналисты дізналися у правоохоронців, як дітям навчитися розпізнавати псевдо-копів.

Не так давно інтернет-користувач Марія Зоріна розповіла в Facebook, як її 9-річний син з трьома друзями став жертвою одного з таких шахраїв. Школярі гуляли у дворі недалеко від будинку, коли до них підійшов невідомий чоловік, який представився працівником поліції, при цьому показавши дітям посвідчення.

Незнайомець сказав, що кілька хвилин тому хлопці, схожі на них, біля магазину пограбували жінку і забрали у неї сумку з грошима і мобільними телефонами. Потім «поліцейський» наказав дітям віддати йому свої мобільні телефони для перевірки, а їм самим очікувати його повернення біля патрульної машини, яка нібито стояла біля магазину.

Перелякані діти виконали все в точності, що їм сказав псевдо-коп ( «правоохоронцем» виявився шахрай). В результаті поліцейського авто вони не знайшли, а зловмисник втік.

Схожий випадок стався 12 червня в ботанічному саду імені Фоміна в Києві. Чоловік, на вигляд 40-45 років, представився школяреві поліцейським і звинуватив підлітка в крадіжці мобільника. Дитина віддала «правоохоронцю» телефон, після чого аферист утік.

Начальник прес-служби головного управління Національної поліції в Києві Оксана Блищик розповіла журналістам, що правоохоронцям періодично надходять заяви про напад псевдо-поліцейських на дітей. Двох таких зловмисників вдалося затримати: одного в Святошинському районі, іншого - в Шевченківському.

У поліції звернули увагу громадян на те, що правоохоронці мають право спілкуватися з неповнолітніми тільки в присутності дорослих: батьків або вчителів.

«У разі, коли підходить невідомий чоловік і представляється поліцейським, неповнолітні можуть впевнено сказати, що спілкуватимуться тільки в присутності дорослих. Практика показує, що якщо перед дітьми стоїть зловмисник, він відмовляється від своїх початкових неправомірних планів », - підкреслила Блищик.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення