У Києві шахраї продавали квартири померлих

 СЕГОДНЯ

Столична прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо злочинної групи, яка торгувала у Києві квартирами померлих людей. Про це повідомляє пресслужба відомства.

"Організована злочинна група, до складу якої входило п'ятеро осіб, діяла на території міста Києва з кінця 2016 року по жовтень 2018 року. Її учасники, отримавши інформацію про смерть самотніх власників квартир, виготовляли підроблені документи, на підставі яких реєстрували право власності на підставних осіб", – йдеться у повідомленні.

Пізніше зловмисники продавали квартири, а гроші ділили між собою. За час злочинної діяльності шахраї незаконно привласнили 17 об'єктів нерухомості у Києві. При цьому територіальній громаді завдано збитків на суму 8 млн грн., спадкоємцям померлих власників квартир – на суму 4,7 млн грні, і покупцям квартир – на 3,5 млн грн.

Організаторів та виконавців шахрайської схеми затримали у жовтні 2018 року. Серед її учасників виявився приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу.

Справу розглядатиме Дніпровський районний суд. Учасники ОЗУ проходять за статтями про шахрайство, підробку документів, зловживання повноваженнями і незаконне поводження зі зброєю. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення