У Києві скоїли зухвалий напад на поліцейського

 Апостроф

У Дарницькому районі столиці компанія напала на поліцейського, який зробив зауваження молодим людям.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Інцидент стався приблизно о 01:00, у той час, як співробітник правоохоронних органів повертався після служби додому. В одному з дворів він помітив компанію, яка голосно слухала музику і нецензурно лаялася. Поліцейський підійшов до них, представився і показав службове посвідчення. Потім попросив їх поводитися тихіше і припинити порушувати громадський порядок.

"Один з хлопців підійшов до поліцейського і почав з ним суперечку. Під час цієї розмови поліцейський відчув, як хтось вдарив його в голову і задув обличчя газом. Травмований спецназівець дістав свій зареєстрований травматичний пістолет і, зробивши спочатку попереджувальний постріл вгору, вистрілив опонентові в ногу", - розповів заступник начальника Дарницького управління поліції Олександр П'ятниківській.

Після цього троє молодих людей з компанії накинулися на правоохоронця і почали його бити. В цей час з магазину, розташованому у дворі будинку, вибігли охоронці, які втрутилися в ситуацію. Поліцію і "швидку" викликала одна з дівчат, яка була в компанії правопорушників.

Лікарі госпіталізували потерпілих: у поліцейського виявили численні гематоми і травми тіла, а також переломи двох ребра. Зараз він проходить додаткові медичні обстеження. Інший потерпілий, який отримав вогнепальне поранення ноги, знаходиться в лікарні. За інформацією лікарів, його життю нічого не загрожує.

"Слідчо-оперативна група на місці задокументувала подію, опитала фігурантів і свідків конфлікту, опрацювала відео з камер спостереження. Трьох молодих людей, які наносили удари поліцейському, затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Зараз з ними спілкуються слідчі", - додав П'ятниківській.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Затриманим за вчинене загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення