У Києві судитимуть чоловіка, який збив людей на зупинці

 УНН

У Києві судитимуть водія, який у червні цього року збив людей на зупинці громадського транспорту. В результаті дорожньо-транспортної пригоди загинула одна людина і шестеро осіб були травмовані. Про це повідомили в прес-службі поліції Києва.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 20 червня цього року приблизно о 19:15 автомобіль "Opel Vectra" рухався в крайній лівій смузі проїжджої частини проспекту Бандери (Московського) з боку вулиці Новокостянтинівської в напрямку вулиці Богатирської. Слідством встановлено: водій транспортного засобу під час руху порушив вимоги пунктів 1.5, 2.3 (підпункт Б), 12.1, 12.4 правил дорожнього руху.

Зокрема він, керуючи автомобілем "Opel", рухався зі значним перевищенням максимально допустимої швидкості. Крім того, проявив неуважність до дорожньої обстановки та її змін. В результаті чоловік не впорався з керуванням і зіткнувся з маршрутним автобусом, який від'їжджав від зупинки громадського транспорту, після чого виїхав за межі проїжджої частини і збив пішоходів, які перебували на зупинці.

В результаті ДТП одна людина загинула, двоє отримали важкі тілесні ушкодження, двоє - травми середнього ступеня тяжкості, ще двоє - легкі травми.

Водієві "Opel Vectra" оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт спрямований до суду.

Зловмиснику загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення