У Києві судитимуть директора будівництва, де загинув працівник

 СЕГОДНЯ

У Києві завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, які привели до загибелі людини. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

"Подія трапилася в червні 2018 року на будівництві багатофункціонального комплексу по вул. Васильківській у Голосіївському районі столиці. Виконуючи монтажні роботи з облаштування системи вентиляції, робітник упав з висоти 12-го поверху у вентиляційну шахту, в результаті чого отримав численні тілесні ушкодження, від яких помер", – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що директор підрядної організації, яка виконувала зазначені роботи, порушуючи чинне законодавство про охорону праці, не забезпечив проведення з робітниками необхідного інструктажу і протиправно допустив їх до виконання робіт. Як наслідок, працівник, не будучи обізнаним про правила безпеки, загинув.

Зараз директору і двом особам, на яких покладено обов'язок забезпечувати правила безпеки під час виконання робіт на даному підприємстві, оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей).

Після ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування обвинувальні акти щодо підозрюваних будуть спрямовані до Голосіївського районного суду для розгляду по суті.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення