У Києві судитимуть лікарів через смерть пацієнтки

Київська міська прокуратура направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням лікарів Національного інституту раку за фактом неналежного виконання професійних обов'язків і підроблення медичної документації.

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Києва.

Так, лікар-анестезіолог Національного інституту раку перед початком операції ввів в її організм препарати, які є несумісними при одночасному введенні.

"Вказані дії призвели до різкого погіршення стану здоров’я жінки та у подальшому до настання її смерті. Для приховування наслідків неналежного виконання лікарем-анестезіологом професійних обов’язків, двоє інших медпрацівників – лікуючий лікар померлої пацієнтки та лікар-патологоанатом, які проводили розтин її тіла, вступивши у злочинну змову між собою, внесли в медичну документацію недостовірні відомості про причину смерті цієї жінки", – йдеться в повідомленні.

Злочин виявлено в ході проведення негласних слідчих дій, проведених в іншому кримінальному провадженні. Це підтверджено судово-медичною експертизою та слідчими діями.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення