У Києві судитимуть виконроба, через якого з 25 поверху впав та загинув робітник

 УНН

Повідомлено про підозру виконробу, з вини якого робітник впав з висоти 25 поверху. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Києва.

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 4 повідомлено про підозру виконробу будівельної компанії за фактом загибелі робітника внаслідок порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві.

Повідомляється, що трагедія сталася у лютому 2018 року на одному з будівельних майданчиків житлового комплексу у Дніпровському районі міста Київ.

Виконроб, залучивши до робіт некомпетентного виконавця, доручив останньому за допомогою рації керувати діями кранівника під час розвантаження цегли. Коли піддон з цеглою перебував на виносній площадці 25 поверху, а стропи, за допомогою яких здійснювались роботи, знаходились на підлозі, останній надав команду кранівнику підняти кран.

У цей час інший робітник вступив ногою в петлю стропи, яка підняла його над захисною огорожею. Втративши рівновагу, чоловік перекинувся за межі огорожі та впав донизу з висоти 25 поверху. Внаслідок падіння робітник загинув.

За результатами слідства виконробу повідомлено про підозру за ч.2 ст. 272 КК України “порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, особою яка зобов’язана їх дотримуватись, що призвело до загибелі людини”.

Підсудному загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На даний час вирішується питання щодо обрання посадовцю запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення